Ondernemend

MET DE FOTOCAMERA OP PAD OVER HET NOARDERLEECH IN BLOEI

HALLUM – Fotografeer je graag in de natuur? Dan is dit jouw kans. Op zondag 18 augustus van 10.00 – 13.00 uur organiseert It Fryske Gea een fotografie-excursie.  Pak je fotocamera en ga samen met mede-amateurfotografen op pad in Noard-Fryslân Bûtendyks. Er is genoeg te ontdekken. Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/eropuit  of 0511 - 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas.

Noard-Fryslân Bûtendyks is een enorm natuurgebied dat grotendeels bestaat uit buitendijks land aan de rand van de Waddenzee. Dit noemen we ook wel het Noarderleech. Een prachtig natuurgebied met volop rust, ruimte en leegheid. Oftewel, het ultieme decor voor het schieten van de perfecte natuurplaat! Hoe? Je leert het tijdens onze fotografie-excursie. Een ervaren fotograaf/excursieleider laat je de mooiste plekjes zien en geeft handige tips en tricks. 

De drinkdobbes lijken soms wel terpen in het kale landschap en zijn met hun ringvorm fotogenieke punten in de natuur. Op het slik is het volop spelen met weerkaatsing, weerspiegeling en tegenlicht. Ben jij wel in voor een uitdaging? Ga aan de slag met het fotograferen van de vele vogels en beleef de natuur vanachter je cameralens.